Fie ca ati intarcat copilul cu luni in urma de la san la sticla, sau copilul a fost hranit intotdeauna cu lapte praf, cand a ajuns in jurul varstei de 1 an, e momentul sa isi ia la revedere de la sticluta.

Unul din motivele care sustin aceasta teorie este faptul ca bebelusul poate face carii dentare de la zaharul continut de laptele praf.

De asemenea, care inca primeste lapte praf, s-ar putea sa nu fie foarte interesat de mancarea solida. La aceasta varsta, copiii au nevoie de nutrienti din toate grupele de alimente majore.

Nu incercati sa ii luati sticluta dintr-o data, ci treptat. Nu lasati sticlute, sau parti din sticle in jur. E bine ca bebe sa nu le vada, pentru a nu-si aminti de sticla lui. Asteptati-va ca mesele inainte de somnul de noapte sa fie ultimele la care se va renunta.

Acestea sunt si cele mai susceptibile de a contribui la aparitia cariilor dentare, asa ca este important sa va dezvatati copilul de ele in jurul varstei de 1 an.

Dupa ce sticla a disparut complet din programul lui de hranire, nu o scoateti din nou atunci cand plange sau e bolnav. Acest lucru doar ii va crea bebelusului tau o confuzie, plus ca va trebui sa reiei din nou procesul de renuntare la sticluta de lapte praf.

Iar de data asta, poate fi mult mai greu pentru ca bebe stie acum ca sticle este undeva.

Multi bebelusi se sustrag de la gustul de lapte de vaca, dar este o parte esentiala pentru construirea unor oase sanatoase.

Cand introducem laptele de vaca?

Introducerea laptelui de vaca in dieta bebelusului trebuie sa se faca doar dupa 12 luni, si treptat, folosind un raport egal de lapte de vaca cu lapte praf.

Acest lucru nu numai ca va face laptele mai gustos, dar veti putea urmari si semnele de alergie la lapte.

Poate fi la fel de trist pentru o mama sa isi dezvete copilul de sticluta cu lapte praf, cum este pentru o mama care isi dezvata copilul de alaptarea la san. Este un alt semn ca copilul vostru nu mai este un bebelus. Ganditi-va ca faceti ceea ce trebuie, si ce este mai bine pentru dezvoltarea lui.

Daca copilul tau plange dupa sticla cand este in pat, dati-i o sticla cu apa. Poate fi greu, dar trebuie sa fiti hotarata.

Cu cat primeste mai mult lapte praf, lapte matern sau lapte de vaca, seara inainte de culcare, cu atat cresc sansele de aparitie a cariilor dentare, datorita zaharului continut de acestea.