Prima consultatie a bebelusului tau
Dupa nasterea copilului, o sa iti faci un nou prieten in persoana pediatrului bebelusului tau, datorita vizitelor dese pe care i le veti face.
Prima consultatie va avea loc undeva intre 2-4 saptamani dupa nasterea bebelusului. O examinare normala include masurarea inaltimii si greutatii copilului, precum si circumferinta capului si pieptului. Medicul va verifica de asemenea, nasutul, urechile, ochii si gurita. El va cauta orice nereguli.
El ar putea dezvolta de exemplu un duct lacrimal infundat. Medicul se va asigura ca totul functioneaza cum ar trebui. Un nivel anormal de lichid in urechile copilului, ii poate afecta auzul. De asemenea, medicul va asculta cu stetoscopul bataile inimii si sunete pulmonare bune.
El va palpa organele interne ale copilului pentru a verifica eventuale nereguli. Ii va verfica coloana vertebrala, pentru a fi sigur ca este dreapta si intacta. Ii va verfica si reflexele, pentru a se asigura ca totul este normal.
Fontanelele copilului sunt verificate, de asemenea. Acestea sunt membrane moi pe suprafata capusorului, care i-au permis sa isi schimbe forma si sa coboare pe canalul de nastere.
Cea mai mare este fontanela anterioara, pe partea de sus a capului, care incepe sa se inchida incepand la 6 luni, si se va inchide complet pana la varsta de 1 an si jumatate.
Puteti vedea acest loc vibrand odata cu bataile inimii copilului. Fontanela mai mica, cea aflata in spatele capului, la mijloc, se va inchide pana sfarsitul lunii a treia.
In plus, este examinata tiroida copilului, precum si umflarea ganglionilor limfatici la nivelul gatului si axila. Va verifica, de asemenea, zona ombilicala pentru semne de infectie sau hernie.
Este verificata regiunea genitala a bebelusului, pentru a se asigura ca nu sunt anomalii. Sunt verficate semnele prezente la nastere, si cele care au aparut pe parcurs.
Va puteti astepta ca medicul sa va intrebe cum decurge somnul si alimentatia copilului, cum decurg miscarile intestinului, si cum merge ajustarea la domiciliu.
In timpul primei vizite, veti primi un caiet de sanatate al copilului, pe care il veti lua cu dumneavoastra la fiecare vizita la pediatru. In acest caiet vor fi notate toate detaliile legate de cresterea copilului, imunizarile primite, precum si alimentatia lui.
Comentarii recente