Cand doresc să meargă într-o călătorie cu un copil, toți părinții sunt sub semnul întrebării siguranța sa. Este foarte important pentru copil să aibă un loc special în mașină, montat pe bancheta din spate de mijloc.

De ce este important să se utilizeze un scaun de masina pentru copii

Conform unor studii recente, în cazul în care scaunul este montat pe scaunul din mijloc, riscul copilului de rănire în cazul unui accident, scade la jumatate din oricare altă poziție laterală, la copii cu vârsta sub trei ani.

In mod specific, copiii care stau pe scaunul lor special concepute, scaunul central din spate, au un risc de 43% mai mic să fie rănit decât cei care sunt așezați în partea din stânga sau din dreapta banchetei din spate.

Chiar și în cazul unui accident minor, în cazul în care un copil nu este protejat de centuri, sunt șanse ca acesta să fie aruncat din mașină, riscând astfel, suferă de răni grave, dar, de asemenea, să rănească alți călători auto; în cazuri severe, există riscul ca acesta să fie proiectat în afara mașinii printr-una dintre ferestrele sale.

Statistici pentru scaun auto pentru copii

Pentru a putea face o idee mai exactă a importanței utilizării scaunului de siguranță pentru copii, mai jos sunt câteva studii și analize:

În cazul în care viteza automobilului este de 50 de kilometri pe oră, într-un accident, un copil care nu poartă centura de siguranță s-ar fi aruncat în față cu o forță mai mare de 30-60 de ori greutatea sa. Copilul va fi aruncat în interiorul mașinii, se va lovi grav și va afecta celorlalți pasageri.

Există riscul ca acesta să fie aruncat afară din mașină printr-una din partea gramurile sau chiar prin parbriz. In Statele Unite, au fost raportate în 2009, aproximativ 180.000 de copii răniți în accidente rutiere, iar peste 1.000 dintre ei au murit.

scaun auto este conceput pentru a proteja copilul și de a-și menține poziția ei în cazul unui impact violent, deoarece unele putere vor fi recuperate de la ea.

Atunci când este montat scaunul pe bancheta din spate, trebuie să fiți sigur că acesta este compatibil cu masina, nu e vechi, că scaunul mânerul este poziționat în mod corespunzător și este în stare perfectă.

De asemenea, centura de siguranță trebuie să fie fixat drept asupra copilului nu ar trebui să fie prea mare sau prea mic pentru el. Când te duci să cumpărați un scaun pentru copilul tau, alege unul cu centuri de siguranță cât mai multe puncte, care au bretele peste umeri, picioare si fiecare sold.

Două centuri de siguranță pentru puncte, spre deosebire de cele din cele mai multe puncte, nu oferă o protecție la fel de bun. Asigurați-vă că aveți cel mai bun loc montați-l în mod corespunzător și astfel încât copilul se va deplasa cu siguranta cu tine.