Odata ce noul membru al familiei soseste acasa, majoritatea parintilor au tendinta de a-i impodobi camera si patutul cu o serie de produse care din pacate pot sa ii dauneze.

Stim ca iti doresti sa ii oferi bebelusului tau toate produsele necesare pentru a-i asigura confort, insa trebuie sa nu uiti ca la aceasta varsta, bebelusul nu constientizeaza decat o mica parte din lumea inconjuratoare, motiv pentru care unele articole pentru copii ar putea sa ii puna in pericol sanatatea.

Cercetarile au observat ca una dintre cauzele SMSS (Sindromul Mortii Subite la Sugari) ar putea fi determinata de obiectele din patut (ex: paturici in exces, jucarii de plus, perini etc).

Conform Bazei de date europene privind traumatismele, intre 2005 şi 2007, au avut loc aproximativ 17 000 de accidente in care au fost implicati copii cu varste curinse intre 0 si 4 ani aflati intr-un pat de copii. A

sadar, pentru a fi sigura ca nu pui in pericol siguranta si sanatatea bebelusului, iti vom prezenta accesoriile pe care le poti aseza langa patut sau fixate de acesta.

Importanta interfonului pentru bebelusi

Luand in considerare ca in primii ani de viata ai bebelusului acesta nu va putea sa iti explice in mod clar care sunt nemultumirile sale, atragandu-ti atentia doar prin plans si gangureli, este important sa fii mereu in alerta.

Problema majora a parintilor in aceasta perioada este supravegherea continua a micutului, ceea ce le limiteaza activitatile zilnice.

Chiar daca bebelusul este asezat in patut, este indicat sa se bucure de atentia permanenta a parintilor deoarece o fractiune de secunda deseori este decisiva.

Din pacate, in ultimii ani s-au inregistrat multe cazuri de SMSS (Sindromul Mortii Subite la Sugari). Pentru a evita astfel de situatii nefericite, specialistii au conceput interfoanele de bebelusi.

Trebuie sa stii ca pe piata exista o serie de modele de sisteme de monitorizare, fiecare avand caracteristicile sale. Acestea sunt asezate langa patut cu scopul de a le permite parintilor sa isi continue activitatile in casa, supravegandu-l in acelasi timp si pe cel mic.