Respiri si visezi langa ea, la serviciu, acasa, in dormitor. Tastatura e parte din viata ta si punte catre viata altuia. Intr-o lume in care timpul e cel mai de pret lucru, iar oamenii isi vorbesc, se iubesc si traiesc in limitele unui monitor de calculator, tastatura si mouse-ul devin vitale.

Iar cand gandurile exprimate prin mouse-ul tau coincid cu ideile scrie de el pe tastatura, atunci mai ai un motiv in plus sa crezi ca iubirea poate razbate in orice, chiar si-ntr-o realitate in care nu mai exista loc de iubire adevarata. Sau asa zice lumea.

Da, sunt o victima a iubirii cronometrate in clikuri de mouse si nopti albe in fata unui monitor.

L-am cunoscut pe Andrei nu in oras, nici la un film, dar sigur pe un site. Nu aveam vreme de intalniri aranjate si discutii insipide, face to face.

In fata unui monitor e mai simplu sa dispari cand nu-ti mai place o replica a lui si nici nu trebuie sa ai parul aranjat la perfectie. Mi-a cerut prietenia virtuala si l-am lasat sa mai astepte putin. Am vrut sa vad daca stie sa imi scrie doua fraze, coerent, cu virgulele puse unde trebuie. Si a stiut. M-a invitat la un ceai, iar eu l-am primit in viata mea.

Au urmat ore intregi de discutii la calculator, la telefon, nopti intregi de fericire de fiecare data cand inbox-ul meu anunta un nou mail de la el. A trecut o saptamana, dar as fi spus la fel de bine ca puteau fi si trei ani. M-am indragostit de raspunsurile lui spontane, de virgulele aranjate la perfectie, de stilul lui de a fi si de-a vorbi.

Parca timpul zboara cu o viteza ametitoare atunci cand am calculatorul pornit, iar nimic nu mai conteaza. Dupa cinci zile, ne-am intalnit prima oara. A fost exact asa cum ma asteptam sa fie. Simplu, natural, sarmant si nelalocul lui de adevarat.

N-am crezut ca o masinarie ma poate face sa iubesc un necunoscut, dar s-a intamplat.

Numar fiecare secunda pana cand il vad online si degetele imi virbeaza pe tastatura intr-un dans al gandurilor pe care pasii lui il urmeaza la milimetru. Cand mouse-ul meu „a atins“ tastatura lui, am inceput o calatorie frumoasa, tentanta si plina de riscuri, intr-o lume intortocheata de iluzii si vorbe scrise.

Nu cred in iubirile traite pas cu pas intre componentele IT, dar cred ca tastatura poate fi o punte catre inima unui necunoscut, o calatorie amoroasa galopant de frumoasa, pe un drum de scurtatura. O calatorie pe care oricine ar trebui sa o faca, macar o data in viata, de dragul unei experiente in plus. Eu stiu sigur ca nu o regret.