Din toate timpurile, masajul cu ventuze a fost considerata o tehnica foarte buna in ceea ce priveste tratarea unor anumite afectiuni sau chiar pentru relaxare. In China de acum cateva mii de ani, acest masaj cu ventuze era folosit cu precadere, apoi fiind adoptat si de catre medicii din Grecia Antica si Egiptul Antic. Printre medicii din antichitate care recomandau acest masaj cu ventuze la acea vreme se gasesc Hipocrate sau Gallen, acestia incurajand toti medicii din lume sa foloseasca acest masaj cu ventuze pentru tratarea unor afectiuni, pentru ca acesta da roade.Ventuze silicon pentru masaj

In zilele noastre, acest masaj cu ventuze este unul foarte popular si este folosit cu precadere in absolut toate tarile din lume. Si chiar si in tara noastra acesta este folosit din timpuri destul de vechi, mai ales atunci cand pastilele nu-si faceau efectul in tratarea unor raceli destul de severe. Unii dintre noi au trait pe propria lor piele aplicarea acestor ventuze, altii dintre noi doar au auzit despre acestea, insa din cele spuse, ele chiar dau roade si reprezinta un tratament destul de eficace. Spre exemplu, in tara noastra, pentru tratarea racelilor se foloseau ventuze realizate din sticla.

Acestea, inainte de a se aplica pe suprafata pielii, trebuiau incalzite, pentru ca aerul din interiorul lor sa fie evacuat. Este bine de mentionat si faptul ca, aplicarea unor ventuze pentru masaj realizate din sticla trebuie sa fie facuta neaparat de catre un specialist, pentru ca in cazul in care ele nu sunt aplicate pe suprafata pielii asa cum trebuie, pot lasa consecinte destul de neplacute care pot rani pielea. De obicei, timpul de lasare al acestor ventuze pe suprafata pielii este de 15 minute, pentru ca ele sa isi poate face efectul.

In urma aplicarii acestora, in interiorul lor vor aparea niste vanatai de o forma rotunda, care insa nu trebuie sa sperie pe nimeni, deoarece aparitia lor este una normala. Se spune, ca in functie de culoarea acestor vanatai poate fi stabilita gravitatea afectiunii de care pacientul sufera. De fapt, prin intermediul vanatailor create, se elimina toxinele din organism, lucru destul de benefic pentru acesta.

Un alt tip de ventuze folosite in masaj cu ventuze sunt cele realizate din silicon. Aceste tipuri de ventuze silicon pentru masaj sunt folosite mai ales in masajul anticelulitic. Datorita faptului ca sunt create din silicon, care este un material destul de maleabil, acestea pot fi folosite pe absolut orice parte a corpului care doreste sa fie masata. Insa acestea sunt realizate sub forma de trei dimensiuni: mici, medii si mari. Cele mici sunt folosite pentru masarea fetei, cele medii sunt folosite pentru masarea mainilor, a picioarelor si a abdomenului, iar cele mari sunt folosite pentru masarea suprafetei pielii spatelui.