Terapia cu ventuze pentru masaj este folosita si in tara noastra inca din cele mai vechi timpuri. Chiar si dumneavoastra poate va amintiti de batranii satului, care foloseau ventuzele pentru tratarea racelilor. Ventuzele folosite de acestea aveau forma unor borcanele realizate din sticla, ele fiind incalzite cu ajutorul unei lumanari inainte de a se aseza pe spatele pacientului. Dupa aplicarea acestora, durerile sau junghiurile de spate sau racelile dispareau ca prin minune.ventuze masaj

Chiar daca aceasta terapie este considerata de catre multi ca fiind un leac babesc, lucrurile nu stau deloc asa. Acestia ar trebuie sa stie ca terapia cu ventuze pentru masaj face parte din medicina traditionala chineza, insa ea a fost folosita si de unii medici celebri ai Antichitatii, precum Galen sau Hipocrate. Mai mult decat atat, acestia incurajau toti medicii din lume sa recurga la folosirea acestei metode pentru tratarea unor anumite tipuri de afectiuni.

Chiar daca terapia cu ventuze pentru masaj este considerata a fi una destul de brutala, lucrurile stau cu totul atfel. In urma aplicarii unor ventuze pentru masaj, pe suprafata pielii se vor produce pete de culori diferite, insa acest lucru nu trebuie sa sperie pe nimeni. La inceput, aceste pete au culoarea rosie sau albastru- verzuie, iar apoi se coloreaza in galben. Terapeutii spun ca in golul din interiorul ventuzelor aplicate pe piele se acumuleaza si apoi se descompune tot ceea ce este rau in sange. Astfel se elimina toxinele daunatoare din corp si se grabeste vindecarea afectiunii de care pacientul sufera.

O mare majoritate a persoanelor considera ventuzele pentru masaj ca pe cel mai mare dusman al celulitei. Cele mai folosite tipuri de ventuze pentru masaj, in combaterea celulitei, sunt ventuzele realizate din silicon (precum cele de pe acest site). Atunci cand se doreste combaterea celulitei, modul de aplicare al ventuzelor este unul destul de simplu. Nu trebuie decat sa se unga suprafata pielii cu crema sau cu un ulei de masaj, dupa care trebuie sa se stranga partea de sus a ventuzei pentru a iesi aerul din ea. In momentul in care se asaza pe piele, aceasta trebuie tinuta strans.

Odata asezata pe piele, sub ea se creaza un vid, care are rolul de a trage pielea in sus. Presiunea se poate regla prin simpla stranger a ventuzei, iar daca durerea resimtita de pacient este una prea mare, aceasta trebuie slabita. Ventuza pentru masaj poate fi fixa sau se poate plimba pe suprafata corpului, insa fara a se lasa ca aerul sa intre sub ea, aceasta metoda avand rolul de a actiona direct asupra tesuturilor, ajutand la circulatia sangvina si ducand in mod sigur la detoxifierea organismului. Ventuza pentru masaj realizata din cauciuc este ideal de folosit atunci cand pacientul prezinta o piele cu aspectul de coaja de portocala.