Caldura torida ne trimite cu gandul la mare si locuri exotice, insa realitatea vietii de zi cu zi nu ne permite tuturor sa ne transformam verile in lungi momente de rasfat si recreere.

Cu toate acestea, ne putem bucura de clipe placute chiar in intimitatea locuintelor noastre. Important este sa ne lasam inspirati de croaziere exotice si sfari-uri indiene pentru a ne contura un decor de vacanta.

Iata cum putem construi un decor exotic!

Un element extrem de important in acest scop este, evident, mobilierul. In functie de preferintele fiecaruia, acesta poate sta la baza unui ambient relaxant, in culori desertice, sau poate crea un interior rafinat, cu note tropicale. Si ce poate fi mai exotic decat mobilierul impletit? Fie ca este realizat din materiale europene, de tip rachita, panusa sau rafie, sau fibre exotice provenite din tarile asiatice, acesta va da personalitate amenajarii si va impune o anumita nota. Bineinteles ca, in cazul in care urmarim sa obtinem un look elegant si rafinat, cele mai indicate materiale sunt ratanul, iarba de mare, zambila de apa sau bambusul.

In birou putem crea un aer colonial rafinat, imbinand corpuri de mobilier din fibre naturale impletite cu piese din esente nobile din lemn. Pentru un plus de exotism, puteti apela la decoratiuni cu printuri animale si, eventual, la ilustratii cu tema Africa.

In functie de rolul fiecarei incaperi, putem alege sa conturam o anumita atmosfera prin intermediul mobilierului si al accesoriilor. Fibrele, lemnoase sau textile, pot impune amenajarii un anumit aer, prin textura si finisajul lor, asa ca nu ne ramane decat sa le alegem cu atentie, in functie de look-ul dorit.

De exemplu, in dormitor, cel mai potrivit este un stil relaxat, lejer, in culorile nisipului. Il putem contura cu ajutorul unui ansamblu de mobilier din bambus, prevazut cu un pat cu baldachin si cu accesorii textile din panza de in. Aerul de destindere poate fi amplificat prin adaugarea unui sezlong din ratan sau a unui hamac.

In cazul livingului, putem aborda un look inspirat de Havana, cu mobilier din ratan si lemn exotic. In acest scop, avem nevoie de o canapea si un set de fotolii confortabile, cu tapiterie din stofa, pentru zona de conversatie, si de un ansamblu de mobilier pentru bar compus din consola si scaune inalte din ratan. Decorul poate fi accesorizat cu un covor din piele naturala si cu plante exotice de mari dimensiuni.