O petrecere de absolvire pentru prescolari poate fi un eveniment profund, foarte placut, atat pentru copiii implicati, cat si pentru parintii lor. Prescolari sunt la varsta la care se vor bucura sa se afle in centrul atentiei pentru a-si sarbatori ascensiunea in lumea minunata a copiilor de varsta scolara. Chiar daca nu vor intelege exact semnificatia petrecerii sau cum se face aceasta, ei vor fi incantati de jocuri, de dulciuri, de daruri si de o adunare bine organizata.

Din fericire, din moment ce este vorba de copii mai mici, de obicei este foarte usor sa organizezi o astfel de petrecere chiar in clasa copilului. Discuta cu educatorii si cu ceilalti parinti si spune-le ca iti doresti o sarbatoare care sa marcheze evenimentul atat de important din viata copilului cu o petrecere pe masura. Invita-i pe ceilalti copii si cere confirmari din partea parintilor.

Selecteaza invitatiile si decorurile, bazandu-te pe o tema centrala. Aici posibilitatile sunt nelimitate – anotimpuri, dinozauri, supereroi, fantezie medievala, animale din gradinile zoologice, viata pe mare, un circ si asa mai departe. Daca esti un pic istet si indemanatic, poti crea chiar tu invitatiile si decoratiunile, care sa se potriveasca cu motivul petrecerii de absolvire. Insa, daca nu ai timp sau imaginatie, poti da fuga la magazinul din colt pentru a obtine decoratiuni de petrecere de absolvire pentru prescolari gata facute si pe anumite teme. Baloanele si tematica de party favorita ii vor incanta pe micii oaspeti si sunt un must have pentru orice party de absolvire a unui prescolar. Pentru ca aceste optiuni in decoruri pot deveni activitati foarte placute si distractive ii poti implica pe cei mici, chiar si pe profesori, pentru a contribui la confectionarea lor cu propriile abilitati si materiale. Alte alternative la decoratiunile traditionale includ materiale naturale, reciclabile si biodegradabile. In plus, acestea le poti procura si confectiona singur, din capace mici si medalioane pe care le pot decora noii absolventi in timpul petrecrii, pentru ca totul sa fie mai interesant.

Nu este nimic rau nici in a avea un tort mic sau cateva prajiturele la petrecere, poate chiar cateva gustari sanatoase oferite in plus fata de cele clasice pentru aceste party-uri si care, cu siguranta, vor fi pe placul parintilor. O tava de iaurt cu fructe va incanta copiii si parintii deopotriva si vor opri consumul excesiv de zahar al unor copiii mai pofticiosi.

Absolvirea grsdinitei este unul dintre cele mai interesante repere pe care cu totii le avem in copilarie. Acesta este un pas important si plin de bucurie fata de independenta copilului, care se transforma in elev. O petrecere de absolvire bine organizata, frumos decorata si placuta este o modalitate foarte buna de a sarbatori aceasta mare realizare din viata micutilor nostri.