Stim cu totii ca iti iubesti parintii. Intrebarea este de ce insista sa ii dea copilului tau inghetata si bomboane, atunci cand il lasi cu ei?

Le-ai spus clar ca te temi de alergiile la lapte care pot aparea in primul an, si nu vrei ca bebelusul tau de 9 luni sa manance ceva plin de grasimi, zahar sau cofeina. De ce nu pot sa iti respecta dorinta si sa urmeze regulile?

Aparent, vechile reguli pe care parintii tai le-au aplicat la educatia ta au disparut de mult, acum, ca tu esti parinte. Regula a fost revizuita, in ideea ca bunicul si bunica pot face ce vor.

Ei se asteapta sa le accepti in continuare capriciile, fara a face prea multa galagie. La urma urmei, ei sunt bunicii, si e privilegiul lor de a-si rasfata nepotii.

Nu numai ca bunicii, sau alte rude, vor pune dieta copilului sub semn de intrebare, ei pot de asemenea, ignora complet rutina dumneavoastra in ceea ce il priveste pe bebe.

De exemplu, chiar daca tu il pui pe bebe de obicei la somn la 8 seara, poate bunica il culca cand vrea ea. Sau, desi ii spui tatalui tau sa ii puna manusi cand iese cu bebe la plimbare, el considera ca e prea cald pentru ele.

Ce faci atunci cand apar astfel de probleme? Cu siguranta, acesti oameni gresesc in dispretuirea regulilor tale cu privire la propriul copil.

In primul rand, trebuie sa te gandesti la importanta problemelor aparute. Care dintre ele merita sa te certi cu parintii sau socrii pentru ele, si care nu au o importanta prea mare, pentru ca nu il afecteaza pe bebe in mod negativ.

Unele probleme nici nu se pun in discutie. Daca de exemplu, bebe este sub tratament, cel lasat responsabil de ingrijirea lui, trebuie sa inteleaga ca acest lucru nu este un capriciu discutabil.

De asemenea, cand vine vorba de animale de companie, acestea ar trebui mereu sa pastreze o anumita distanta de bebelusi, indiferent de cat de docile cred propietarii ca sunt.

Daca este vorba de o problema non-negociabila, incercati sa gasiti un mod cat mai frumos de-a explica ca acest lucru nu se poate intampla din nou.

Insa, daca lucrurile scapa de sub control, incercati sa gasiti pe altcineva care sa aiba grija de bebelusul dumneavoastra. Linistea dumneavoastra merita toti banii.

Pana la urma, este o chestiune de respect, pentru abilitatile tale de parinte si autoritatea ta in calitate de parinte. Nimeni nu ar trebui sa iti incalce regulile in mod repetat.

O scapare ocazionala este de asteptat  si de tolerat, dar o dezbatere despre ceea ce faci, si ce nu ii permiti copilului sa manance nu ar trebui sa fie o problema pentru oricine altcineva, atata timp cat bebelusul este sanatos si medicul este multumit de progresul lui.