De cele mai multe ori la o intalnire cu o persoana de sex opus, asteptam mereu cuvintele potrivite, cuvintele care sa ne faca sa ne dorim mai mult, cuvintele care sa ne dea pe spate si sa ne induca starea de „da, e bine ca am iesit cu aceasta persoana la intalnire, intr-adevar ma place”, cuvintele care se numesc complimente.

Dar complimentele sunt destul de scumpe, uneori. Le vrem, consideram ca le meritam, de cele mai multe ori, uneori le cersim, dar, de putine ori stim cand sa le oferim.

Ca fata, de cate ori ai auzit un „ce frumoasa esti!” sincer, dezinteresat, din partea unui tip, sau, a oricarei persoane din jur? Ce s-a intamplat de fapt cu complimentele facute pentru ca asa simtim nevoia sa le facem, pentru ca asa credem, si pentru ca stim ca acel compliment va face bine persoanei in cauza?

Ca baiat, complimentele nu se primesc sub forma asta, ele se primesc prin suspine, priviri si obtinerea persoanei care te intereseaza.

Dar, ceea ce multi nu stiu este ca un compliment este un lucru necesar, nu un lucru pe care il faci cand vrei sa impresionezi pe cineva, sau ceva ce zici atunci cand ai un interes.

Nu, un compliment se face atunci cand vezi ceva ce-ti place, cand persoana respectiva chiar merita acele cuvinte, si atunci cand intr-adevar ai destul curaj sa iti exprimi propria parere. Pentru ca un compliment este, inainte de toate, si o parere.

Un compliment nu se face numai la inceputul unei relatii, sau atunci cand simti ca persoana de langa tine si-a pierdut interesul in tine, sau, mai rau, cand ai un interes si consideri ca asa e cel mai bine sa te comporti.

Nu, un compliment nu are termem de valabilitate. Un compliment poate fi facut oricand, la orice ora din zi sau din noapte, oricui, atata vreme cat cunosti persoana respectiva. Un compliment nu este neaparat doar o apreciere, este o realitate.

Iar noi oamenii trebuie sa invatam nu numai ca un compliment este gratis si nu iti pierzi demnitatea daca il faci, dar si sa invatam sa le facem mai des, pentru ca ar putea ajuta, mai mult decat credem, la relatiile inter-umane. Si, surprinzator, nu este atat de complicat sa-l facem.