Analingusul este o forma de sex oral in care o persoana foloseste limba pentru stimularea anusului sau al perineului partenerului. Datorita faptului ca in aceasta zona exista nenumarate terminatii nervoase, stimularea anala poate fi extrem de placuta. Analingusul este adesea cunoscut sub numele de „rimjob”

Practica de analingus nu vine fara riscuri. Datorita existentei bacterilor fecale, aceasta tehnica poate provoca afectiuni gastrointestinale si poate afecta chiar si dintii. De asemenea, se pot transmite boli precum STD sau sifilis. Este important ca persoanele care practica analingus sa aiba o igiena orala adecvata iar partenerul sa aiba grija de igiena anala inainte.

Cine practica analingus?

Exista un concept gresit conform caruia doar persoanele gay practica analingus. Acest lucru nu este deloc adevarat, fiind foarte intalnit chiar si in randul persoanelor heterosexuale. Este o tehnica folosita adesea de cuplurile persoanele care deja practica sex anal.

cum se face analingus

Cu toate astea, sunt si persoane care pracatica analingus dar nu fac sex anal. Ambele tipuri de sex ofera senzatii unice, asadar exista persoane care prefera doar una dintre ele.

Cum sa vorbesc cu partenera mea despre acest fetish?

Daca vrei sa vorbesti cu partenera despre fetish-ul tau legat de analingus, iata cateva sfaturi de la JustLove care te pot ajuta sa o convingi mai usor.

Sa fim seriosi: acest subiect nu este tocmai convenabil. Anusul nu este exact zona in care oricine ar dori sa isi puna limba. Comunicarea este importanta intr-o relatie, chiar si despre acest subiect. Cine stie, poate ca aveti acelasi fetish si nici nu stiai!

In primul rand, tine minte ca sexul este un subiect sensibil pentru multi. Analingusul este cu atat mai mult, deoarece in societate inca este vazut ca un tabu.

Daca partenera nu este convinsa, vorbeste cu ea despre acest lucru. Poate ii este frica de riscuri sau de senzatia in sine. Incearca sa o incurajezi si explica-i care sunt riscurile si placerile pe care le poate simti. Doar fiind sincer cu ea si explicandu-i logic toate aceste lucruri o vei putea convinge.

Daca dimpotriva, partenera te intreaba pe tine daca nu vreti sa practicati analingus, iti sugerez sa nu o judeci foarte mult. Incearca sa fii intelgator si in niciun caz nu veni cu argumente judecatoare precum „cat poate fi de scarbos!”. Incearca sa fii rational, calm si sa ii explici frumos de ce nu doresti, in cazul in care pur si simplu nu iti place aceasta practica.

Daca o judeci aspru ii poti rani sentimentele. Tine minte: fiecare are propriile placeri. Nu ii poti impune placerile tale asa cum nici ea nu iti poate impune placerile ei. Asta insa nu inseamna ca nu va puteti respecta fetish-urile unul altuia, chiar daca nu le impartasiti.

Cand nu este bine sa practici analingus?

Exista si momente cand e bine sa nu practici aceste tehnici, indiferent cat de mult ti-ar placea. De exemplu, daca ai unele din urmatoarele probleme, ar fi indicat sa te gandesti de doua ori inainte de a practica analingus (vezi aici ce inseamna daca nu stii):

  • gaze
  • diaree
  • constipatie
  • sangerari anale
  • rani deschise sau hemoroizi
  • inectii digestive
  • plagi anale

Daca ai una din aceste afectiuni, este indicat sa nu practici analingus pana nu sunt tratate. Altfel, e posibil ca acea experienta placuta la care visezi sa fie un dezastru complet.

Ar trebui sa te razi inainte?

Depinde de voi, in calitate de cuplu. In timp ce unele persoane prefera as se rada inainte sa practice analingus, altele prefera sa fie niste par in acea zona. Exista de asemenea cupluri care prefera ca parul sa existe, insa in marime mica, asadar isi scurteaza parul din zona respectiva.

Avantaje si dezavantaje ale rasului in zona anusului

Avantaje

  • Senzatiile placute. Rasul in zona anusului poate amplifica senzatiile placute. Cu cat este mai putin par, cu atat senzatiile sunt mai placute, deoarece limba atinge direct zona respectiva
  • Curatarea. Nu spun ca nu poti fi curata in zona anusului daca ai par, insa atunci cand nu ai deloc par, te poti curata mult mai bine. Nu uita: parul are rolul de a capta bacteriile pentru a nu ajnuge in zona anusului, asadar acesta poate detine un anumit numar de bacterii pe care nu doresti sa le aduci in gura.
  • Poate arata mai placut. Atunci cand iti cureti parul din zona anusului, acesta poate arata mult mai placut. Multe persoane vad parul anal ca pe un minus urias. Nu sunt putine cuplurile care practica analingus doar in cazul in care nu exista deloc par, nu neaparat din motive de igiena ci pur si simplu din motive estetice.

tehnici de analingus

Dezavantaje

  • Iritatarea pieli. Daca nu ai experienta in rasul parului, mai ales in zone sensibile, poti obtine niste iritatii neplacute la nivelul pieli care te pot impiedica sa te bucuri de analingus si de senzatiile placute pe care ti le poate oferi. Daca vrei sa razi parul din zona anusului, fa-o cu grija si cu ceva timp inainte de activitatea de analingus in sine, pentru ca pielea sa aiba timp sa se calmeze.
  • Ai grija la firele interioare. Atunci cand parul va creste inapoi pot aparea probleme, cum ar fi parul pe sub piele. Acesta poate fi foarte durerios daca nu creste corespunzator si poate provoca iritatii mancarimi sau chiar piscaturi, poate chiar durere atunci cand creste. Sunt senzatii neplacute, dar neplacute care pot impiedica senzatiile de placere din timpul analingusului.
  • Riscurile de infectii. Exista si riscul de a te infecta in cazul in care practici analingus. Daca folosesti un bic neigienizat sau pur si simplu nu te razi corespunzator, e posibil sa ai parte de infectii neplacute in zona respectiva. De fiecare data cand pielea este iritata sau ranita, pot aparea infectii. Atunci cand apare o inectie, analingusul trebuie intrerupt pana aceasta este vindecata: singurul lucru pe care il doresti este sa ai parte de o infectie bucala. Daca decizi sa razi parul anal, fa-o cu grija pentru a evita iritatiile sau ranile care pot provoca iritatii.

Concluzie

Analingusul este o activitate care poate oferi placeri incredibile, insa trebuie practicata cu responsabilitate. Igiena este extrem de importanta atunci cand se practica astfel de tehnici. Atat igiena anala cat si cea orala sunt esentiale.

In cazul igienii anale, nu este obligatorie clisma, insa cu siguranta pote fi de ajutor pentru reducerea riscului de infectare in timpul analingusului.

Cu toate ca aceasta tehnica este extrem de placuta, nu este pentru oricine. Doar tu si partenerul puteti decide daca sunteti suficienti de responsabili pentru a va putea bucura de aceste senzatii unice. Aveti grija de igiena voastra, faceti testele medicale corespunzatoare si va puteti bucura de aceasta tehnica de analingus fara probleme.