Pentru a evita o crusta umeda, cei mai multi dintre pasionatii de pizza recomanda o piatra speciala de pizza. Se pare ca piatra absoarbe umiditatea din aluat si asigura o suprafata incalzita uniform, rezultand astfel o crusta crocanta. Piatra ar trebui preincalzita timp de o ora inainte de a pune pizza pe ea la copt. Important: nu utiliza ulei pe o piatra de pizza, deoarece acesta se poate aprinde la temperaturi ridicate. Urmati instructiunile producatorului pentru curatarea corecta.

Daca nu doresti sa utilizezi o piatra, ia in considerare niste tavi speciale de pizza. Sunt unele, pur si simplu cu forma rotunda, incadrate de un material special, care permite aerului sa circule si sub blat pentru a asigura un copt uniform chiar si pefundul aluatului. Daca preferata ta este pizza prajita, ai putea investi intr-o tigaie adanca sau o friteoza, la fel ca acelea pentru mancarea obisnuita. Daca folosesti o tava sau o tigaie obisnuita, atunci cand faci pizza, fereste-te de cele lucioase si retine ca una cu o suprafata de culoare inchisa produce o crusta superioara.

Cand folositi o piatra pentru pizza, o paleta larga, din lemn, face din manevrarea aestei delicatese o bagatela. Un cutter rotitor te va ajuta sa tai feliile de pizza, dar daca pizza ta este prea umedapentru a folosi roata, atunci poti folosi cu succes un foarfece de bucatarie. Mai apoi, un adevarat gurmand amator de pizza are acasa un cuptor special pentru acest preparat.

Trucuri de coacere

Iata cateva ponturi suplimentare, pentru a fi siguri ca pizza dumneavoastra iese asa cum trebuie. In primul rand, o pizza cu branza se coace intr-un cuptor cu punte. Nu exagerati cu sosul pe aluat. Sosul pentru pizza trebuie aplicat cu miscari circulare si nu trebuie neaparat sa acopere toate ingredientele. Multe pizzerii folosesc un polonic cu fund plat pentru a imprastia sosul. Ar trebui sa vedeti putin aluatul prin sos, pentru a fi siguri ca l-ati intins cum trebuie. De asemenea, nu intindeti sosul pana aproape de margine sau peste, ca se va arde.

Precoaceti unele umpluturi. Cu siguranta, umpluturile pentru pizza pot contine multa apa care, turnata peste aluat va transforma pizza ta intr-o supa. Asa ca, fiti sigur ca ati precopt inainte toti ardeii, vinetele, ciupercile si feliile groase de rosii inainte de a le pune peste blatul de pizza crud.

Ordinea ingredientelor este la fel de importanta. In general, se pune mai intai sosul, appoi branza, carnea, si ultimele, legumele. Ordinea poate sa difere insa. La pizza in stilul Chicago, spre exemplu, branza si sosul se pun deasupra carnii. De asemenea, nemtii prefera branza pusa peste aluat, urmata de sos, asa ca optiunile sunt multiple. Important este ca toate ingredientele sa fie bine coapte si, cu siguranta, pizza dumneavoastra nu va avea cum sa iasa altfel decat delicioasa.